miércoles, 31 de enero de 2018

APRENDRE DEL PASSAT I SABER PERDONAR



Simbad és acusat injustament de l'assasinat del seu pare. Com a conseqüència, serà desterrat. En aquest procés d'exili, coneixerà a molts animals amb els quals mantindrà una grandíssima amistat i dels quals anirà aprenent. Entre aquestos animals està Rafinki, un mandril molt savi que practica la màgia.

Tal i com hem vist, Rafinki li regala una lliçó magistral al Simbad. Tots sabem que el passat pot causar molt de dolor. De fet, tots hem viscut experiències que no ens agraden, doloroses i incòmodes. Alguns hem viscut experiències que tant sols rememorant-les ens posa en molta tensió.

No obstant, Rafinki és un personatge molt pràctic. El passat podem evitar-lo però també podem afrontar-lo i aprendre d'ell. La segona vegada que Rafinki intenta pegar-li amb el bastó, Simbad aconsegueix esquivar-lo i com a conseqüència, interioritza el missatge de Rafinki.

Jesús de Nazaret va destacar pels seus bons consells, per les seues grandíssimes reflexions, també per la seua bondat i empatia però sobretot per la seua compassió. Jesús de Nazaret no sols comprenia el dolor dels altres, a més, era capaç de viure en primera persona aquest mateix dolor. No ens ha d'extranyar que Jesús de Nazaret convivia amb la gent més marginada. Fou un ésser molt autèntic perquè no li importava allò que pensaren d'ell i de la seua manera d'actuar tant propera als més dèbils i distints.  A més, Jesús de Nazaret era una persona que practicava el perdó amb tothom i considerava una prioritat que la gent alcançara la Pau. 


QÜESTIONS PER A REFLEXIONAR:


1.- T'has parat a pensar com seria una societat plena de persones com Jesús de Nazaret? 

2.- Quan te n'adones que algú sofreix, l'ajudes?  O sols ajudes a qui et pot beneficiar?

3.- T'agrada recolçar a la gent necessitada? O sempre busques rodejar-te de gent amb èxit?

4.- Tens alguna història del teu passat que encara no has tancat? Has pensat en fer-ho?

5.- Has aprés coses del teu passat? Quines?

6.- Eres capaç de perdonar a tothom? També als més dèbils? O sols als més poderosos?


PARE NOSTRE...