lunes, 26 de octubre de 2020

SETMANA DE POBRESA ZERO

 Com cada any, l'última setmana d'octubre és dedicada en tots els centres educatius a la reflexió de la pobresa i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.  En aquest any 2020, aquesta situació s’ha agreujat encara més per la situació d’emergència sanitària...

En l'oració de hui vos convidem a veure aquest vídeo elaborat per la fundació FOESSA (en partenariat amb Caritas) on vegem les realitats més presents que trobem al seu informe:


A la introducció de l’informe llegim:

“Hoy, en 2019, ya no vivimos un momento similar a la precrisis. Vivimos en un momento de clara mutación social. Un cambio sin precedentes en el camino que parecía seguir nuestra sociedad desde el último cuarto del siglo pasado. Un tiempo donde las brechas que se están produciendo, como la desigualdad, la debilidad de los sistemas de gobernanza globales, la erosión de las instituciones públicas, la gestión insolidaria de las crisis, el ascenso de los particularismos y las actitudes reactivas y xenófobas que consolidan el individualismo posesivo, están hipotecando nuestro futuro. Cambios a escala planetaria que alcanzan los aspectos más esenciales de nuestro ser.” (p.29)

 

  • De quines d’aquestes realitats eres més conscient? De quines menys? Com pots fer-ho per augmentar la consciència de totes aquestes realitats?
  • Quins productes culturals o organitzacions (diaris, articulistes, canals o programes de TV, xarxes socials, empreses, ONG...) et fan desviar l’atenció respecte a aquests problemes? Quins altres t’ajuden a percebre’ls, explicar-los i responsabilitzar-te’n?

 Aprofitem per pregar a Déu per intercessió de Sant Marcel·lí i la Bona Mare per ens faça ser instruments de canvi en els problemes que ens toquen més a prop.