miércoles, 7 de marzo de 2018

LA COMPASSiÓ


Tots som conscients dels problemes que hi ha al nostre món: guerres, pobressa, misèria, marginació, explotació infantil, maltracte animal....
Hi ha gent que és capaç de sentir "empatia" pels qui més sofreixen. No obstant, són poques les persones que han interioritzat i desenvolupat eixe valor cristià tan fonamental: la compassió.
Els cristians, tenim l'obligació moral de traspassar la llàstima i actuar de forma responsable front a les distintes injusticies que ens presenta la vida. No hem d'oblidar que segons la nostra religió tots som germans i fills de Déu. A més, gran part dels problemas són ocasionats pels humans i tan sols els humans poden aturar-los.  
Segons el Papa Francisco, cal desnaturalitzar la misèria i deixar de veure-la com una dada d'estadística més. Quan parlem de sofriment, estem parlant de rostres humans i això, encara que és habitual hem de deixar de veure-ho com a normal.
Nosaltres, encara que vivim al primer món, també podem ser compassius i facilitar la vida a aquells que més sofreixen. Sigam valents, aprofitem la quaresma i sigam compassius!

Pare Nostre.....